02. Vanaf wanneer start je best met een skincare routine?

02. Vanaf wanneer start je best met een skincare routine?


Een vraag die me wel vaker gesteld word is wanneer start je best met skincare of gelaatsverzorging? Mijn antwoord is simpel: zo snel mogelijk! :) In je tienerjaren beginnen je hormonen mee je huidbeeld te bepalen, vanaf dan kan je beginnen met een goede balans te brengen in je huidbeeld. Nadien gaan we iets minder de hormonen bestrijden en iets meer rimpels bestrijden. Wacht hiermee niet tot de rimpels er zijn.


Welke producten heb ik écht nodig als starter?


Reinigen en voeden zijn de twee hoofdstappen als het over verzorgen gaat! Denk niet dat als je geen make-up draagt, dat je dan niet moet reinigen. Dit is een veel gemaakte fout. Ik krijg vaker de vraag om enkel een dagcrème, maar als je je huid niet eerst reinigt met de juiste producten  wil dit zeggen dat je dus alle vuilresten en schadeljke invloeden van buitenaf over je gezicht uitsmeert. Zo ga je later denken deze crème werkt niet voor mij. Begin je skincare routine dus altijd met een juiste reiniging.


Voeden doe je door een juiste dag- of nachtcrème. Dit is de afsluiting van je skincare routine. Tussen het reinigen en de voeding kunnen we nog serums of oogcrème toevoegen, afhankelijk van de behoefte van je huid. 


Wil je graag meer info over de juiste producten voor jouw huid? Aarzel dan niet om me te contacteren, ik ben er om jou het juiste advies te geven ;)